برای تامین شهریه دانشگاه، اجاره مسکن، ودیعه مسکن، ازدواج و البته مشکلات مالی دیگری که ممکن است در دوران تحصیل با آنها دستوپنجه نرم کنید، میتوانید روی وام دانشجویی حساب کنید.
برای استفاده از وام دانشجویی، اولین شرط دانشجو بودن است. قدم بعدی هم ورود به سایت صندوق رفاه دانشجویان و ثبتنام در پورتال دانشجویی سایت است. برای طی کردن موفق مراحل ثبت نام و انجام مراحل تایید، فراموش نکنید حتما با شماره موبایلی ثبتنام کنید که به نام خودتان است. نکته بعدی اینکه نباید شاغل باشید، چون صندوق رفاه دانشجویان وضعیت شغلی شما را استعلام میکند و اگر کد بیمهای به نام شما وجود داشته باشد، امکان دریافت وام را ندارید.
نکته: اگر قبلا سابقه بیمه و کار داشتهاید و در حال حاضر بیکارید، در استعلام صندوق رفاه شاغل محسوب میشوید. پس لازم است نامه عدم اشتغال به کار از همان شعبه بیمه تامین اجتماعی که پروندهتان متعلق به آنجاست، برای صندوق رفاه دانشجویان بگیرید.
یادتان باشد بودجه تسهیلات دانشجویی در اوایل سال تحصیلی به صندوقهای رفاه دانشجویی تزریق میشود. زمان ثبت نام وام دانشجویی معمولا در هفته اول آبان ماه آغاز میشود و پورتال ثبت نام صندوق رفاه اولین روز دی ماه هم بسته خواهد شد. این را هم بدانید که صندوقهای رفاه دانشجویی بودجه محدودی برای اعطای تسهیلات دارند و بهتر است در همان روزهای باز شدن پورتال ثبتنام وام، تقاضای خودتان را ثبت کنید وگرنه…
[از عدد و رقمهای وامهای دانشجویی تعجب نکنید و دست به گیرندههای خود نزنید!]
وامهای دانشجویی 25 عنوان و دستهبندی مختلف دارند، اما مهمترین آنها که معمولا هر سال تامین بودجه میشوند و با ثبتنام در صندوق رفاه دانشجویان، امکان گرفتنشان را دارید، اینها هستند؛ وام تحصیلی، شهریه (دانشگاه آزاد، دولتی شبانه و…)، وام ضروری، وام ودیعه مسکن.
سادهترین و عمومیترین وامی که هر دانشجویی میتواند برای حل مشکل مالی میتواند رویش حساب کند، همین وام تحصیلی است. دانشجو در هر نیمسال امکان استفاده از وام تحصیلی را دارد و برای گرفتن وام بعدی باید قبلی را تسویه کرده باشد.
سقف مبلغ وام تحصیلی 1402 برای دانشجویان مجرد 40 میلیون ریال و برای دانشجویان متاهل 65 میلیون ریال خواهد بود. مبلغ وام تحصیلی برای دانشجویان برتر، ممتاز، مبتکر و تحت پوشش بهزیستی یا کمیته امداد هم 50 درصد افزایش خواهد داشت.
وام دانشجویی ضروری، به دانشجویان دورههای کاردانی تا دکتری تعلق میگیرد. اما تفاوت زیادی بین وام ضروری برای دانشجویان دانشگاه آزاد با دولتی وجود دارد. وام ضروری دانشگاه آزاد تنها مختص هزینههای درمانی بوده و بابت انجام عملهای جراحی یا بستری شدن در بیمارستان به دانشجویان تعلق میگیرد. اما وام دانشجویی ضروری برای دانشجویان دانشگاههای دولتی تنوع بیشتری دارد؛ تولد فرزند، فوت پدرومادر یا همسر، وقوع سانحه یا تصادف و ابتلا به بیماری خاص میتواند دلیل قانعکنندهای برای گرفتن وام ضروری دانشجویی باشد.
مبلغ این تسهیلات برای تولد فرزند یا فوت بستگان درجه اول 40 میلیون ریال و برای اتفاقات و سوانح و بیماری تا سقف 65 میلیون ریال خواهد بود. اگر هم خدا قسمت کرد و در دوران دانشجویی ازدواج کردید، میتوانید روی وام ضروری ازدواج 65 میلیون ریالی حساب باز کنید.
نکته یک: اگر دلیل شما برای گرفتن وام ضروری، هیچکدام از موارد بالا نبود، هنوز یک راه دیگر وجود دارد؛ مراجعه به رئیس صندوق و گرفتن موافقت او برای دادن وام.
نکته 2: فراموش نکنید نباید بیشتر از 6 ماه برای هر کدام از دلایلی که مشمول وام ضروری هستند، گذشته باشند.
وام ودیعه مسکن تنها به متاهلها تعلق میگیرد. هر دانشجو هم یک بار در دوران تحصیل امکان استفاده از این وام را دارد و باید همراه اجارهنامه معتبر با کد رهگیری خانهای که در شهر محل تحصیل اوست، برای ثبت نام اقدام کند. وام ودیعه مسکن در آخرین نیمسال تحصیلی به دانشجو تعلق نمیگیرد و اگر هر 2 زوج دانشجو باشند، تنها یکی از آنها میتواند این تسهیلات را بگیرد. زنان سرپرست خانواده هم میتوانند این تسهیلات را بگیرند.
وام ودیعه مسکن برای دانشجویان ساکن شهر تهران 350 میلیون ریال دانشجویان کلانشهرها 300 میلیون ریال و دانشجویان سایر شهرها 250 میلیون ریال است. این سقف وام ودیعه مسکن است و اگر مبلغ ودیعه خانه اجارهای شما کمتر از این مبالغ باشد، طبعا وام پرداختی به شما هم به اندازه رقم درج شده در اجارهنامه خواهد بود.
نکته: 6 کلانشهر که وام ۳۰ میلیون تومانی میگیرند عبارتند از: البرز، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد، اهواز.
وام شهریه، تنها به دانشجویان دانشگاه آزاد یا شبانهای تعلق میگیرد و طبیعی است که دانشجویان روزانه دانشگاههای دولتی که پول شهریه نمیدهند، حق استفاده از این وام را هم ندارند.
برای گرفتن وام شهریه دانشجویی 1402 بعد از ثبت نام در سامانه صندوق رفاه دانشجویان، صندوق مبلغ شهریه همان نیمسال را مستقیما به دانشگاه واریز میکند و دانشجو تنها قسطهایش را پرداخت میکند.
وام شهریه برای دانشجویان کاردانی و کارشناسی 25 میلیون ریال، برای کارشناسی ارشد و دکترای حرفهای 30 میلیون ریال و برای دانشجویان دکترای تخصصی پیوسته و ناپیوسته 65 میلیون ریال خواهد بود. شما در هر نیمسال تحصیلی هم امکان گرفتن وام شهریه را دارید. البته اگر این مبالغ وام شهریه به کارتان نمیآید و در رشتهای تحصیل میکنید که هزینه ترمش سر به فلک میکشد، یک امکان دیگر هم وجود دارد؛ رفتن به بانک قرض الحسنه مهر ایران و درخواست برای گرفتن وام شهریه این بانک که برای دورههای کارشناسی (75 میلیون ریال)، کارشناسی ارشد (100 میلیون ریال) و دکترا (200 میلیون ریال) به متقاضیان وام شهریه میدهد.
یکی از وامهای محبوب و پرتقاضا، وام دانشجویی بانک ملی است. این وام مخصوص دانشجویان دانشگاه آزاد است و بعد از گرفتن معرفینامه از دانشگاه محل تحصیل و رفتن به یکی از شعبههای بانک ملی و انجام مراحل لازم برای گرفتن وام، به دانشجو پرداخت میشود.
این را هم بدانید که امکان استفاده همزمان از وام دانشجویی صندوق رفاه و بانک ملی وجود دارد. اما هر دانشجو در دوران تحصیل تنها یکبار میتواند وام دانشجویی بانک ملی را بگیرد.
برعکس بیشتر وامهای بانکی که وامگیرنده، دخل و تصرفی در تعداد اقساط و مدل بازپرداخت ندارد، بازپرداخت وام دانشجویی به دانشجو بستگی دارد. وامگیرنده بعد از ثبتنام در سامانه صندوق رفاه دانشجویان، به بخش بازپرداخت میرود و شروع زمان پرداخت و تعداد اقساط را انتخاب میکند.
باید بدانید در نهایت مهلت قانونی برای پرداخت اولین قسط، حداکثر 9 ماه بعد از گرفتن وام است. اگر هم دانشجویی در مدت زمان تعیین شده اقدام به گرفتن دفترچه اقساط نکند، بدهی به دین حال تبدیل میشود. یعنی صندوق، وامگیرنده را ملزم به پرداخت یکجای وام خواهد کرد.
حداکثر زمان بازپرداخت وام دانشجویی هم 5 سال است و اگر در این مدت وام را تسویه نکنید، در فهرست بدهکاران بانک مرکزی قرار میگیرید و روی امتیاز اعتبارسنجی شما تاثیر منفی میگذارد. صدور برگه تسویه حساب دانشگاه و گرفتن مدرک تحصیلی، هم به شرط تسویه کامل وام دانشجویی است و خلاصه نگذارید کار به روز آخر و گروگان گرفتن مدرک تحصیلیتان بکشد و قرضتان را پرداخت کنید.
وام دانشجویی اغلب بدون سود است، اما صندوق رفاه دانشجویان مجاز است بابت فاصله زمانی بین موعد دریافت وام تا پرداخت اولین قسط، 4 درصد کارمزد ازتان بگیرد. مثلا اگر وامتان را همین امروز گرفتهاید و پرداخت اقساط را 6 ماه بعد شروع کردهاید، بابت همین 6 ماه، ازتان کارمزد 4 درصدی میگیرند. اما اگر یک ماه بعد از گرفتن وام، شروع به پرداخت اقساط کنید، سودی به وام دانشجویی شما تعلق نمیگیرد.
بله مثل همه وامها، اینجا هم با قضیه ضامن مواجه هستید! اگر وام دانشجویی شما کمتر از 15 میلیون تومان است، نیاز به یک ضامن رسمی یا قراردادی دارید. اگر هم بیشتر از این مبلغ وام گرفتهاید، به 2 ضامن نیاز دارید. مدارک مورد نیاز ضامن هم آخرین حکم استخدامی و گواهی کسر از حقوق برای صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و تحقیقات و فناوری است.
اگر دانشجو در نیمسال قبل مشروط شده باشد، تنها امکان استفاده از نصف مبلغ وام را دارد و اگر دو مشروطی متوالی قبل از درخواست وام داشته باشد، وام به او تعلق نمیگیرد.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
دسته بندی مطالب
اخبار و رویداد ها
سرمایه گذاری
وام و تسهیلات مالی
آموزش های وام و چک
بازارمالی
بررسی
بورس
جدیدترین مطالب
سامانه اعتبارسنجی چیست
نحوه دریافت وام فرزندآوری در سال 1403
اختصاص وام ازدواج به فرزندان بازنشستگان
جزئیات مبلغ و اقساط وام جدید مسکن
کارت مرابحه و مزایا و معایب آن
وام ساخت مسکن ۸۰۰میلیون تومان شد
آرشیو مطالب
مطالب مشابه
اگر برای دریافت وام ازدواج، ضامن نداشتیم چه کنیم
وام ودیعه مسکن 200 میلیون تومان شد
طرح حرکت بانک رفاه کارگران
پربازدید ترین مطالب
سرمایه گذاری با درآمد ثابت
سامانه پیامکی استعلام چک صیادی
بهترین راه های سرمایه گذاری
روش برگشت زدن چک
بهترین کیف پول بیت کوین
اهرم مالی چیست
تبلیغات
اونیکس اولین و معتبرترین سامانه درج آگهی می باشد که برای مشاوره و تسهیل امور یافتن خدمات هموطنان عزیز راه اندازی شده است.
اونیکس مرکز مشاوره و مرجع ثبت اگهی شرکت های خصوصی و دولتی می باشد که خریداران میتوانند در اونیکس به سادگی از تسهیلات این شرکت ها بهره مند شوند.
جهت آشنایی با نحوه کار سایت اونیکس و چگونگی دریافت اطلاعات آگهی دهندگان اینجا را کلیک کنید
صفحه نخست
آگهی ها
پروفایل
پشتیبانی