وام ازدواج یکی از تسهیلاتی است که خیلی از جوانان سراغ گرفتنش میروند؛ «اونیکس» امیدوار است که شما هم واجد شرایط به حساب بیایید و برای دریافت این وام اقدام کنید؛ وامی که بیشترین متقاضی را بین تمام تسهیلات در اختیار دارد، چون کمترین میزان سود در سیستم بانکی ایران متعلق به این وام است. نرخ سود تسهیلات ازدواج با تغییرات سالانه، معمولا 4 درصد باقی میماند ولی دوره بازپرداخت آن متغیر است. هرچند به خاطر بیشتر شدن مبلغ وام ازدواج در سالهای اخیر، زمان بازپرداخت آن در بیشتر بانکها 10ساله محاسبه میشود.
تسهیلات ازدواج برای همین جزو محبوبترین وامهای بانکی است. هم سود پایینی دارد، هم زمان بازپرداخت طولانیاش باعث میشود در زمان پرداخت اقساط به وام گیرنده فشاری وارد نشود. البته این را هم بدانید که به خاطر کم بودن بودجه بانکها برای پرداخت وامهای قرض الحسنه مدت زمان پرداخت این وام در سال 1401 معمولا با تاخیر انجام میشود. یادتان باشد ثبت نام وام ازدواج در سامانه بانک مرکزی هم کاملا رایگان است. پس نیازی به سایتهای واسطهای ندارید که برای ثبت نام شما ازتان درخواست پول میکنند و خودتان میتوانید به سادگی و با خواندن همین مطلب کارهای گرفتن وام را انجام بدهید.
اولین گام برای گرفتن وام، این است که بدانید برای گرفتن وام باید از کجا شروع کنید. اولین کار وارد شدن به سایت « ve.cbi.ir» است. بعد از ورود و پر کردن اطلاعات لازم و انتخاب بانک یک کد رهگیری 10 رقمی از سامانه تحویل خواهید گرفت. برای ورود به مرحله بعد ثبت نام وام ازدواج باید چند روزی منتظر بمانید. سامانه تسهیلات بانک مرکزی شعبه همان بانکی که انتخاب کردهاید را برای گرفتن وام و تحویل دادن مدارک بهتان معرفی میکند. باقی مراحل هم در بانک انجام میشود.
مرحله اول: ورود به سامانه تسهیلات بانک مرکزی، تکمیل اطلاعات و گرفتن کد رهگیری
مرحله دوم: بازگشت به سامانه بعد از چند روز و تعیین شعبه بانکی که برای گرفتن تسهیلات باید به آن مراجعه کنید.
مرحله سوم: رفتن به شعبه بانک، تکمیل مدارک و گذاشتن ضامن موردنیاز برای وام ازدواج
مرحله آخر: گرفتن وام
برای مشاهده آگهی های وام ازدواج کلیک کنید
بانک مرکزی موظف است از محل پسانداز و قرضالحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج را با دوره بازپرداخت 10 ساله پرداخت کند. با توجه به تاثیر سن در مبلغ وام، بیایید -یکبار برای همیشه- به این سوال پاسخ روشن بدهیم؛ وام ازدواج چقدر است؟
تسهیلات ازدواج در سال 1402 برای هر یک از زوجهای خوشبختی که مرد کمتر از ۲۵ سال و زن کمتر از ۲۳ سال باشد، 220 میلیون تومان و در کل 440 میلیون تومان داده میشود. این تصمیم بر اساس مصوبه بودجه 1402 با هدف ترویج ازدواج در سنین پایینتر، گرفته شده است.
حالا اگر یکی از زوجین، خارج از این رده سنی باشد، طبیعتا عدد وام آنها متفاوت میشود. مثلا اگر آقا داماد ۲۵ سال سن داشت و در محدوده وام قرض الحسنه ۲۲۰ میلیونی بود ولی عروس خانم ۲۴ سال، در کل به زوج محترم قصه ما، ۴۰۰ میلیون وام ارائه میشود.
برای بقیه زوجها که از فروردین ۹۸ تاکنون وام ازدواج ازدواج دریافت نکردهاند، هر کدام 180 میلیون تومان و در مجموع 360 میلیون تومان وام ارائه میشود. یعنی افزایش حدودا ۶۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ برای آنهایی که [مرد و زن به ترتیب] بیشتر از ۲۵ و ۲۳ سال سن دارند.
نکته بسیار مهم: در تمامی آیتمهای بالا، در صورتیکه یکی از زن و شوهر یا هر دو، ایثارگر (یعنی جانبازان، آزاده و فرزندان آنان و فرزندان شاهد) باشند، مبلغ وام ازدواج ۲ برابر میشود.
شرایط متقاضیان تسهیلات ازدواج در سال 1402 به شرح زیر است:
نکته یک: پس از ثبتنام در سامانه تسهیلات وام قرضالحسنه ازدواج یک کد رهگیری 10 رقمی از سامانه دریافت میکنید. این کد رهگیری 10 رقمی را جایی یادداشت کنید چون در مراحل بعدی به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
نکته ۲: حداکثر ۱۲ روز وقت دارید تا بعد از دریافت کد رهگیری به بانک اعلام شده با همین مدارک بالا، مراجعه کنید.
میرسیم به سوال اساسی یعنی قسط وام ازدواج چقدر است؟ اصولا بازپرداخت وام ازدواج ۱۰ ساله (۱۲۰ ماهه) است. نرخ سود آن 4 درصد در نظر گرفته شده. اقساطش بهطور مساوی است و بلافاصله، یک ماه بعد از دریافت وام شروع میشود.
به این ترتیب مبلغ قسط وام ازدواج 1401 از این قرار است؛
نکته: باید بدانید کارمزد ۴ درصدی وام به رقم قسط اول هر سال اضافه میشود.
وام ازدواج با اخذ یک ضامن معتبر و سفته بهازای هر نفر، قابل دریافت است. یعنی برای زوج، مدارک ۲ ضامن باید ارائه شود.
لازم است ضامنها فیش حقوقی و گواهی کسر از حقوق خود را به بانک ارائه دهند. اغلب بانکها بازنشستگان را بهعنوان ضامن وامشان میپذیرند. ضامن میتواند کارمند رسمی یا پیمانی دولت یا نیرویهای نظامی و انتظامی باشد. ضامن میتواند کاسب دارای پروانه کسب باشد منوط به اینکه در زمان ضمانت فعالیت اقتصادی داشته باشد. در مورد متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود (ممهور به مهر شورا) کافی است. سایر وثیقهها هم از نظر بانک مرکزی قابل قبول است؛ از جمله دریافت سفته، چک معتبر و سپردههای متقاضی و بستگان آنان.
اما… اما این همه ماجرا نیست. بر اساس گزارشهای رسیده به «رده» بسیاری از بانکها به دلیل افزایش مبلغ وام، به روشهای مختلف بیش از یک ضامن برای ارائه وام طلب میکنند.
اما در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج تاکید شده که بانکها و مؤسسات اعتباری میتوانند يارانه پرداختی به اشخاص را بهعنوان تضمين در مورد وام ازدواج قبول کنند.
اما بانک مرکزی گفته چنانچه زوجین در سامانه ازدواج هر دو نفر، یک بانک را انتخاب کرده باشند، ارائه یک ضامن معتبر، منوط به کفایت میزان حقوق دریافتی آن ضامن برای اقساط هر ۲ قرارداد زوجین امکانپذیر است.
اما بنابر اعلام بانک مرکزی: «اگر خود فرد متقاضی کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهادها و مؤسسات عـمومی (مانند کمیته امداد، شهرداری، هلالاحمر و بنیاد)، بانکها و مؤسسات مالی و اعـتباری باشند با ارائه گواهی کسر از حقوق خود دیگر نیاز به ضامن ندارند»
اما بنابر اعلام بانک مرکزی چنانچه متقاضی اخذ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به همان بانک دریافتکننده یارانه خود مراجعه کرده باشد، مراتب در چارچوب بخشنامههای مربوط به اعطای تسهیلات به پشتوانه یارانه واریزی قابل اجراست.
با همه این تاکیدها، اگر در هنگام درخواست، با تعداد ضامن بیشتر مواجه شدید، تعجب نکنید!
شرایط پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مطلقهها یا وام ازدواج برای ازدواج دوم به چه شکل است؟ باید بدانید که طبق قانون، وام ازدواج تنها یکبار به هر فرد ایرانی تعلق میگیرد. اگر فردی در ازدواج اول خود از این وام استفاده کرده باشد، دیگر نمیتواند دوباره وام بگیرد. حالا هرچندبار که دوست دارد و میتواند ازدواج کند!! اما اگر فرد در زمان ازدواج اول خود وام دریافت نکرده باشد، در ازدواج دوم خود میتواند برای وام ازدواج ثبتنام کند.
نکته: اگر فردی در طول زمان ازدواجش ثبتنام کرده باشد اما قبل از گرفتن وام، طلاق بگیرد همچنان مشمول دریافت وام ازدواج است و میتواند پس از ازدواج مجدد وام دریافت کند.
حتی ایرانیان خارج از کشور هم مشمول این وام میشوند. حالا واقعا نیاز هم دارند؟! اگر یک فرد ایرانی در خارج از کشور ازدواج کند باید گواهی ازدواجش توسط سفارت ایران صادرشده باشد تا بتواند برای وام ازدواج ثبتنام کند. این گواهی ازدواج که توسط کنسولگری ایران در خارج از کشور مهر میشود، سند ازدواج فرد محسوب میشود. حالا واقعا یک خارجنشین به این وام نیاز دارد؟!
مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور وجود دارند که مورد تأیید حکومت هستند و اقرارنامه ازدواج یا مدرکی مشابه برای اقلیتهای دینی صادر میکنند که معادل عقدنامه است و با این مدرک اقلیتهای دینی هم میتوانند برای وام ازدواج ثبتنام کنند. بنابر قانون مدنی کشورمان اقلیتهای دینی در احوال شخصیه خود (ازدواج، طلاق، وصیت و ارث) تابع مقررات خاص خود هستند. اقلیتهای دینی یعنی مذاهب و ادیان به رسمیت شناختهشده در قانون اساسی کشورمان. مذاهب اسلامی غیر از شیعه شامل مذاهب اهل تسنن (حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) میشود و ادیان به رسمیت شناختهشده در قانون اساسی، شامل یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان ایرانی میشود.
با خواندن شرایط و توضیحات بالا احتمالا به جواب کافی و لازم رسیدهاید ولی برای تاکید بیشتر، میتوان گفت وام ازدواج، مختص ازدواج اول نیست، معیار این است که هر فرد ایرانی تنها یکبار و فقط یکبار در زندگیاش میتواند از تسهیلات ازدواج استفاده کند و فرقی نمیکند این استفاده در زمان ازدواج چندم فرد است. اما بند بعدی را بخوانید!
به یاد داشته باشید تنها ۳ سال بعد از تاریخ عقد فرصت برای ثبتنام وام در سامانه دارید. یعنی اگر فردی در زندگیاش وام ازدواج نگرفته و وسوسه شده تا به نوعی این وام را بگیرید، شرایط دریافت وام به گونهای طراحی شده که این مبلغ شامل نو-ازدواجیها بشود و نه سنوسالدارهای وام نگرفته. پس ملاک تاریخ عقد را فراموش نکنید.
در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج که وارد میشوید، در قسمت سمت چپ سایت لیست بانکهای ارائهدهنده وام ازدواج را مشاهده میکنید که به ترتیب زیر است:
بانک ملت، بانک رفاه کارگران، بانک مسکن، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک ملی ایران، بانک تجارت، بانک صادرات ایران، پستبانک ایران، صندوق کارآفرینی امید، بانک پارسیان، بانک سامان، بانک قرضالحسنه مهر ایران، بانک انصار، بانک گردشگری، بانک دی، بانک قرضالحسنه رسالت، بانک توسعه تعاون، بانک ایرانزمین، بانک حکمت ایرانیان، موسسه اعتباری کوثر، بانک پاسارگاد، بانک آینده، بانک اقتصاد نوین، بانک قوامین، موسسه اعتباری ملل، بانک شهر، بانک سینا، موسسه اعتباری نور، بانک توسعه صادرات، بانک مشترک ایران ونزوئلا، بانک خاورمیانه، بانک سرمایه، موسسه اعتباری کاسپین.
مهمترین شرط ثبت نام و اقدام برای دریافت وام ازدواج، برخورداری از تابعیت ایرانی است. لازم به توضیح است چنانچه فردی دارای تابعیت ایرانی باشد، اما ساکن ایران نباشد، همچنان امکان درخواست برای اخذ این وام نیز وجود دارد و محدودیتی برای متقاضیان ایرانی ساکن کشورهای دیگر اعمال نخواهد شد.
دومین شرط اقدام برای اخذ وام ازدواج، که اساسیترین و مهمترین الزامات دریافت این وام است، تعداد درخواست متقاضیان وام ازدواج است. به معنای سادهتر اگر فرد متقاضی در گذشته از این وام استفاده کرده باشد، نمیتواند مجددا برای دریافت وام ازدواج اقدام نماید، در حقیقت هر فرد ایرانی تنها یک بار میتواند وام ازدواج دریافت کند.
۱. دریافت تسهيلات ازدواج، منوط به عدم دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در گذشته است.
۲. چنانچه فرد متقاضی قبلا از وام ازدواج استفاده نکرده باشد، علیرغم ازدواج دوم یا بیشتر، همچنان میتواند از تسهيلات قرضالحسنه وام ازدواج بهرهمند گردد.
۳. هر یک از زوجین مستلزم ثبتنام جداگانه در سامانه قرضالحسنه ازدواج هستند.
۴. کلیهی اشخاص حقیقی دارای ۱۸ سال تمام که سابقهی چک برگشتی یا اقساط معوقه در سیستم بانکی کشور را نداشته باشند، میتوانند در سامانه ثبتنام کنند.
۵. ارائهی سند رسمی ازدواج زوجین که در دفاتر اسناد رسمی به ثبت رسیده باشد الزامیست.
۱. اولین مرحله برای ثبتنام جهت اخذ وام ازدواج، ورود به وبسایت رسمی تسهیلات قرضالحسنه ازدواج است.
۲. پس از ورود به سامانهی اصلی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در آدرس فوق، قوانین و مقررات را به دقت مطالعه کنید.
۳. به خاطر داشته باشید هر یک از زوجین میبایست فرم ثبتنام جداگانهای برای دریافت وام ازدواج پر کنند، بنابراین نیاز است دو فرم مجزا یکی با مشخصات شخص شما، و فرم دیگر با مشخصات همسر شما تکمیل شود.
۴. پس از اینکه مراحل اینترنتی ثبتنام را تکمیل کردید، یک پیامک از سامانه تسهیلات وام قرضالحسنه، که حاوی یک کد ده دقمی است، به شماره موبایلی که در فرم وارد کردهاید برای شما ارسال خواهد شد.
نکته مهم: به خاطر داشته باشید که از این مرحله به بعد، درخواست شما برای اخذ وام ازدواج با این کد رهگیری شناسایی و پیگیری میشود، بنابراین حتما آن را در گوشهای یادداشت و ذخیره کنید.
نکته مهم: سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بانک مرکزی جمهوری اسلامی به نشانی ve.cbi.ir ایران تنها مرجع رسمی کشور جهت ثبت نام متقاضیان تسهیلات یاد شده است.
۱. اقساط وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی: بازپرداخت هر قسط برای وام ازدواج ۱۰۰ میلیونی در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۸۳۳,۳۳۳ تومان به ازای هر یک از زوجین است.
۲. اقساط وام ازدواج ۷۰ میلیون تومانی: بازپرداخت هر قسط برای وام ازدواج ۷۰ میلیونی در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۵۸۳,۳۳۳ تومان به ازای هر یک از زوجین است.
توجه داشته باشید که در بازپرداخت اقساط هر سال، حداکثر تا دو سال به مدت ۲۴ ماه، ۴ درصد کارمزد در بازپرداخت اقساط لحاظ خواهد شد.
محلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه بودجه 1402، در خصوص مبلغ وام ازدواج 1402 تصمیمگیری کرد. بر این اساس مجلس با افزایش مبلغ وام ازدواج برای هر یک از زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از 1398.1.1 باشد به 180 میلیون تومان موافقت کرد.
نمایندگان مجلس در نشست علنی نوبت صبح امروز، و در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1402، با جز یک بند الف تبصره 16 ماده واحده این لایحه موافقت کردند. براساس بند (الف) تبصره 16 ماده واحده لایحه بودجه 1402؛
الف- منابع و مصارف تسهیلات قرض الحسنه اجتماعی:
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در چهارچوب برنامه کنترل تورم و ایجاد ثبات اقتصادی مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قوانین مربوط به ایثارگران، حداقل معادل دو میلیون میلیارد (2.000.000.000.000.000) ریال از محل سپرده های قرض الحسنه اعم از جاری و پس انداز شبکه بانکی غیر از بانک های قرض الحسنه پس از کسر سپرده قانونی را به قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن اختصاص داده و از طریق بانکهای عامل (به تشخیص شورای پول و اعتبار) به شرح زیر نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اقدام نماید:
1- تسهیلات قرض الحسنه ازدواج (موضوع ماده(68) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت):
1-1- تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از 1398/1/1 بوده است مبلغ یک میلیارد و هشتصد میلیون(1.800.000.000)ریال و با دورهی بازپرداخت ده ساله
1-2- تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال مبلغ دو میلیارد و دویست میلیون(2.200.000.000)ریال
مبلغ وام ازدواج تقریبا هر سال متناسب با وضعیت تورم محاسبه میشود و با اقساط 10 ساله و سود 4 درصدی، از طریق تمامی شعب بانکی در سراسر کشور در اختیار واجدین شرایط و متقاضیان قرار میگیرد.
گفتنی است تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در سال 1401 برای زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از 01/01/1397 بوده است، 120 میلیون تومان و برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال 150 میلیون تومان بود.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
اونیکس اولین و معتبرترین سامانه درج آگهی می باشد که برای مشاوره و تسهیل امور یافتن خدمات هموطنان عزیز راه اندازی شده است.
اونیکس مرکز مشاوره و مرجع ثبت اگهی شرکت های خصوصی و دولتی می باشد که خریداران میتوانند در اونیکس به سادگی از تسهیلات این شرکت ها بهره مند شوند.
جهت آشنایی با نحوه کار سایت اونیکس و چگونگی دریافت اطلاعات آگهی دهندگان اینجا را کلیک کنید
صفحه نخست
آگهی ها
پروفایل
پشتیبانی