در بین انواع ارزها، ارزهای دولتی قیمت بسیار معقولتری دارند، به همین دلیل است که بسیار مورد توجه قرار میگیرند. از طرف دیگر، در ایران به دلیل وجود تحریمها، این نوع ارزها به شدت اهمیت پیدا میکنند. بهطور کلی، ارز دولتی در بسیاری از موارد مانند مسافرتهای خارجی، صادرات و وادارات کالا به کشور و غیره کاربرد دارد، درنتیجه قیمت و میزان مالیات آن به یک دغدغه اصلی برای مردم تبدیل شده است. در این مطلب علاوهبر تعریف و نحوه خرید ارزهای دولتی، مالیات خرید ارزهای دولتی را بررسی میکنیم.
ارزها انواع مختلفی دارند، ارز دولتی به ارزی گفته میشود که از آن به نرخ رسمی دولتی، که در اغلب مواقع بهترین نرخ موجود در بازار است، برای اهداف خاص استفاده شود. این اهداف معمولا فعالیتهای ضروری هستند که از طرف دولتها بسیار ضروری و با اولویت بالا درنظر گرفته میشوند. در ایران از سال ۱۳۵۷ تاکنون، اختلاف ارزهای دولتی با سایر ارزها روز به روز بیشتر شده، از طرف دیگر کاربردهای آن بسیار محدودتر شده است. درحال حاضر، ارزهای دولتی برای مصارفی مانند تحصیل دانشجویان در خارج از کشور، سفر ماموران دولتی به خارج، بیمارانی که باید در خارج از کشور معالجه شوند، کالاهای وارداتی دولتی و برخی واردات بخش خصوصی استفاده میشوند و از طریق مرکز مبادله ارز و طلا قابل تهیه است.
یکی از انواع ارزهای دولتی ارزهای مسافرتی هستند. درواقع این ارز، سهمیهای است که دولت یک کشور برای مسافرتهای خارجی شهروندان در نظر میگیرد. در این مسافرتها، البته اگر فقط سالی یک بار باشند، ارز مسافرتی بهعنوان یک کمک هزینه سفر به مسافران اهدا میشود. این نوع ارز هم مانند هر ارز دولتی دیگر، نرخ ثابتی ندارد و توسط بانک مرکزی پرداخت میشود.
از آنجایی که ارز دولتی نسبت به سایر ارزها قیمت پایینتری دارد، بسیاری از افراد برای خرید یا دریافت آن استقبال میکنند. اما برای خرید ارز دولتی، باید یک سری شرایط را در نظر داشته باشید که شامل موارد زیر میشوند:
درصورت فراهم بودن شرایط گفته شده، میتوانید ارز دولتی مورد نیاز خود را با مراجعه به صرافیهای دولتی، صرافیهای بانکی (مانند بانک ملی، ملت، سامان، تجارت و پارسیان) صرافیهای خصوصی (درصورتیکه از بانک مرکزی مجوز دارند) و سامانه برخط بازار متشکل ارز ایران، دریافت کنید.
طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، تمام خریداران و فروشندگان ارز ملزوم هستند که طبق قانون مالیاتهای مستقیم، مالیات بپردازند. تمام اشخاص حقیق و حقوقی در این بخش باید برای ثبت نام و پرداخت مالیات اقدام کنند. میزان این مالیات بهصورت علی الحساب به میزان 10 درصد از فروش ارز آنها است. فعالان حوزه خرید و فروش ارز اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی مانند صرافیها باید برای پرداخت این مالیات اقدام کنند. اما مردم عادی و کسانی که برای نیاز شخصی و با کارت ملی خود ارز میخرند، مشمول مالیات نمیشوند. همچنین، طبق اصلاحیه قانون مالیات که در سال 1396 بهوجود آمد، پرداخت نکردن مالیات جرم محسوب میشود و افرادی که از این قانون پیروی نکنند، بهعنوان مجرم به مراجع قضایی معرفی میشوند.
باتوجه به اطلاعیه سازمان امور مالیاتی مبنی بر آن که معاملات خرید و فروش ارز به میزان 10 درصد شامل مالیات میشوند، این سوال بهوجود میآید که آیا این مالیات برای ارزهای مسافرتی هم وجود دارد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که خرید و فروش ارز از طریق سامانه نیما، سامانه ناخدا ، خرید ارز مسافرتی و سایر روشهای تعریف شده که در آنها بهصورت قانونی ارز تهیه میشود، مشمول پرداخت مالیات علی الحساب ۱۰ درصد فروش نیستند. این مالیات برای اشخاصی در نظر گرفته میشود که با اعلام بانک مرکزی و نهادهای نظارتی از روشهای غیرقانونی جهت سفته بازی و قاچاق خرید و فروش ارز انجام میدهند.
باتوجه به بیانیهای که توسط معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی صادر شد، نرخ مالیات خرید و فروش ارز وابسته به حجم ارز مبادله شده بستگی ندارد. براساس مفاد ماده 163، نرخ علی الحساب مالیات برای هر میزان خرید و یا فروش ارز معادل 10% است. درنتیجه این نرخ بهعنوان سقف مالیات خرید و فروش ارز در نظر گرفته میشود.
قانون مالیات برای حفظ ثبات بازار ارز وضع شده است، با این تفسیر، افرادی که در شرایط زیر ارز خریداری میکنند شامل مالیات نمیشوند:
درصورتیکه ثبت نام برای پرداخت مالیات انجام نشود، یا بهطور کلی پرداخت مالیات نادیده گرفته شود، افراد ملزوم به پرداخت جرایم هستند. این مجازات به صورت زیر هستند:
برای محاسبه مالیات خرید و فروش ارز باید یک سری مراحل را طی کنید. شما میتوانید با دریافت شماره شبا اگر مشمول پرداخت مالیات بودید یک گام به پرداخت آن بردارید. این مراحل به صورت زیر هستند:
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
دسته بندی مطالب
اخبار و رویداد ها
سرمایه گذاری
وام و تسهیلات مالی
آموزش های وام و چک
بازارمالی
بررسی
بورس
جدیدترین مطالب
سامانه اعتبارسنجی چیست
نحوه دریافت وام فرزندآوری در سال 1403
اختصاص وام ازدواج به فرزندان بازنشستگان
جزئیات مبلغ و اقساط وام جدید مسکن
کارت مرابحه و مزایا و معایب آن
وام ساخت مسکن ۸۰۰میلیون تومان شد
آرشیو مطالب
مطالب مشابه
هوش اقتصادی چیست
بهترین کیف پول بیت کوین
گردش مالی بانکی مجاز چقدر است
پربازدید ترین مطالب
سرمایه گذاری با درآمد ثابت
سامانه پیامکی استعلام چک صیادی
بهترین راه های سرمایه گذاری
روش برگشت زدن چک
اهرم مالی چیست
تبلیغات
اونیکس اولین و معتبرترین سامانه درج آگهی می باشد که برای مشاوره و تسهیل امور یافتن خدمات هموطنان عزیز راه اندازی شده است.
اونیکس مرکز مشاوره و مرجع ثبت اگهی شرکت های خصوصی و دولتی می باشد که خریداران میتوانند در اونیکس به سادگی از تسهیلات این شرکت ها بهره مند شوند.
جهت آشنایی با نحوه کار سایت اونیکس و چگونگی دریافت اطلاعات آگهی دهندگان اینجا را کلیک کنید
صفحه نخست
آگهی ها
پروفایل
پشتیبانی